Scholen in de omgeving van Bukeda

Wij zijn in contact gekomen met de Stichting Youganda. Deze Stichting houdt zich bezig met het verbeteren van het onderwijs. Naast educatieve middelen die daarvoor nodig zijn, is het facilitaire niveau van de scholen ook van belang voor goed onderwijs.

Er zijn ronde de 100 scholen aangesloten bij Stichting Youganda. De ene school is in betere staat dan de andere. Wij gaan ons richten op de slechtste scholen en gaan daar de elementaire voorzieningen verbeteren dan wel realiseren: schoolbanken, boekenkasten, vloeren egaliseren, schoolborden maken, deuren plaatsen in de lokalen (zodat deze afsluitbaar worden).

Na een jaar moeten de scholen die hulp hebben gehad het zelf verder redden, omdat er anders afhankelijkheid kan ontstaan. De criteria om eventuele hulp te ontvangen zijn: getoonde motivatie en initiatief, getoonde eigen activiteiten, steun gerelateerd aan behoefte en de directe relatie met bevordering van de onderwijskwaliteit.

De Stichting wordt o.a. beheerd door een Nederlandse man, wonend in Uganda, en een Nederlandse vrouw, lerares in Nederland. Dit maakt het communiceren voor ons makkelijk. Hierdoor weten we vrij goed wat we zullen aantreffen en hoe we ons zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden. Het plan is dat de docenten van de scholen in Uganda ons gaan helpen, zodat het niet ons project wordt maar ook die van hen!

Wilt u ons helpen? Dan kunt u hier DONEREN

3 Responses

  1. admin
    Lorem ipsum dolor sit amet
  2. admin
    Sit amet ipsum
  3. admin
    Etiam dictum egestas rutrum. Aenean a metus sit amet massa