Komongomarie

Komongomarie is een basisschool in Koliri, Uganda.

In Uganda is de kwaliteit van onderwijs zo laag dat 90% van de kinderen niet op een redelijk niveau kunnen leren lezen, schrijven en rekenen. Stichting Youganda probeert een betaalbare aanpak te ontwikkelen: ontwikkelen van een effectief pedagogisch / didactische aanpak, leerkrachten hierin trainen en ondersteunen en het ontwikkelen, maken en verspreiden van duurzame materialen. Deze kunnen weer door de leerkrachten gebruikt worden.

Het probleem van deze aanpak is dat veel scholen niet voldoen aan de basisvoorwaarden om deze aanpak toe te passen: Er zijn geen afsluitbare lokalen, geen afsluitbare kastruimte, de schoolborden zijn beschadigd en / of niet zwart en de vloeren zijn vaak niet vlak.

Komongomarie is een van de meest behoevende scholen van Stichting Youganda. In 4 klaslokalen zijn geen ramen en deuren, de schoolborden zijn erg verouderd (1 moet er helemaal vernieuwd worden), een groot deel van het meubilair is stuk en er zijn geen kasten om o.a. lesmateriaal te bewaren. Het is van groot belang dat het lesmateriaal goed opgeslagen kan worden. Zo niet dan bestaat er een goede kans dat de boeken opgegeten worden door termieten en / of ratten.

Wilt u ons helpen? Dan kunt u hier DONEREN

Comments are closed.